Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/11

ΔΝΤ: H EΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα εξυπηρετήσει το χρέος της» δήλωσε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κάρολαϊν Άτκινσον, απαντώντας σε ερώτηση του in.gr...


Την παραπάνω δήλωση έκανε απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's, ο οποίoς προέβαλε ως σκεπτικό ότι η χώρα θα χρειαστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους, πριν αιτηθεί την ένταξή της στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ΕSM.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ, το απόγευμα της Πέμπτης, η κ. Άτκινσον σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την αξιολόγηση του οίκου S&P, πρόσθεσε ωστόσο ότι «η Ελλάδα προχωράει ένα πρόγραμμα με δύο πυλώνες, τη δημοσιονομική εξυγίανση και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με στόχο την επιστροφή στις διεθνείς αγορές».

Για το ζήτημα της Πορτογαλίας, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι το Ταμείο δεν έχει δεχθεί κανένα αίτημα συνδρομής και πρόσθεσε ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.