Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/11

«Όργιο» παρανομιών σε Οργανισμό Εθελοντισμού

Στον εισαγγελέα έστειλε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον Οργανισμό Εθελοντισμού «Έργο Πολιτών» ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος.

Πρόκειται για το «Έργο των Πολιτών», μία μη κυβερνητική οργάνωση που ειδικευόταν σε σεμινάρια κυρίως σε ζητήματα Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία πραγματοποιούσε συνήθως στα γραφεία της, στον 20ό όροφο του Πύργου Αθηνών, και σε αυτά έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς καθηγητές, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, ακόμη και βουλευτές.

Το πόρισμα αναφέρει ότι η στελέχωσή της έγινε με παράνομο τρόπο, καθώς κατά την επιλογή των προσληπτέων για την κάλυψη των θέσεων προσωπικού υποστήριξης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου το 2005 δεν τηρήθηκαν η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης ούτε οι όροι της προκήρυξης. Οι ελεγκτές εντόπισαν ότι προσελήφθησαν περισσότερα άτομα απ' όσα αναφέρονταν στην προκήρυξη, χωρίς να υπάρχει περίπτωση ισοψηφίας, αφού οι υποψήφιοι δεν βαθμολογήθηκαν.

Υπήρξε μάλιστα και περίπτωση πρόσληψης πριν καν εκδοθεί η απόφαση του προέδρου και συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης για τις προσλήψεις. Με παράνομο, επίσης, τρόπο έγιναν και οι προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων που κενώθηκαν κατά τα έτη 2006 και 2007.

Στον πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλο καταβάλλονταν αποδοχές ύψος 9.500 ευρώ μηνιαίως (κατά το έτος 2010 μειώθηκαν στα 5.800 ευρώ), χωρίς να συνυπολογίζεται και η αποζημίωση για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, παρ' ότι δεν προβλεπόταν στον νόμο.

Επίσης, διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση των διαθέσιμων ετησίως πόρων που κατευθύνονταν σε μισθοδοσία και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών και όχι σε δράσεις που συνάδουν με τον σκοπό του Οργανισμού, με αποτέλεσμα σύμφωνα με στοιχεία 21ης Απριλίου 2011 οι οφειλές του Οργανισμού να ανέρχονται στο ποσό των 536.252,50 ευρώ.

Ο εισαγγελέας αφού εξετάσει τα στοιχεία θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη.
zougla