Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/11

Πού πας χωρίς αντιηλιακό;

Ο ήλιος κάνει καλό, αλλά πρέπει κι εμείς να του φερθούμε έξυπνα έτσι ώστε να πάρουμε μόνο τα θετικά του στοιχεία. Να τι οφείλουμε να γνωρίζουμε για την καλύτερη αντιηλιακή προστασία.

1. Όλα βρίσκονται στις ετικέτες: όπως και στα τρόφιμα, έτσι και στα αντιηλιακά, οι κατάλληλες πληροφορίες βρίσκονται πάντα αναλυτικά πάνω στη συσκευασία τους. Ένα καλό αντιηλιακό αναγράφει τις ενδείξεις UVA/UVB, που σημαίνει ότι περιέχει συστατικά που προστατεύουν το δέρμα από τα εγκαύματα αλλά και την ελαστικότητά του. Ο δείκτης προστασίας, γνωστός και ως SP F, καλό θα ήταν, τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες που θα βρεθείτε κάτω από τον καυτό ήλιο, να είναι πάνω από 30, άσχετα από το χρώμα της επιδερμίδας σας. Μη ξεχνάτε επίσης να ξαναβάζετε την κρέμα σας ανά μία με μιάμιση ώρα.

2. Μην ξεχνάτε τις tricky περιοχές, όπως είναι τα πέλματα, η περιοχή πίσω από τα αυτιά, η χωρίστρα στα μαλλιά. Και φυσικά, ποτέ μη τολμήσετε να αράξετε στην παραλία χωρίς πλατύγυρο καπέλο.

3. Μετά τα τριάντα, καλό θα ήταν να ψάχνεστε περισσότερο με την ποιότητα των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε, παρά με την ποσότητα. Επίσης, επειδή μένουμε στην Ελλάδα, που ο ήλιος δεν αστειεύεται, μη ξεχνάτε να βάζετε πάντα αντιηλιακή προσώπου, ακόμη κι αν δεν πάτε στην παραλία.

nooz.gr