Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/11

Ζητούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

Τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου με μηδενικό επίπεδο φορολογίας και τη μείωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Χαρούμενος, κατά τη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Χαρούμενος υπογράμμισε ότι ο αγροτικός χώρος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας περνά κρίσιμη μεταβατική περίοδο, προσθέτοντας ότι το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί μόνο με στροφή στα ποιοτικά βιολογικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Τόνισε, δε, ότι εξαιτίας της επικείμενης εξομοίωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και στο επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της περιφέρειας.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, στην οποία παρέδωσε εξειδικευμένες προτάσεις για τα ζητήματα των αδειών λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, τις επιδοτήσεις και τις εισφορές υπέρ του ΕΛ.Γ.Α..
zougla