Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/11

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε οικογένειες στη Φθιώτιδα

Τέλος στη δράση της σπείρας που εισέβαλε σε σπίτια της Φθιώτιδας και χτυπούσε χωρίς έλεος τους  ενοίκους για να τους ληστέψει, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας. Μέλη της ήταν τέσσερις Βούλγαροι και ένας Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν και φέρονται να αναγνωρίστηκαν από τα θύματα των τριών τελευταίων ληστειών.

Οι κακοποιοί έμπαιναν στα σπίτια φορώντας κουκούλες στα πρόσωπά τους και ακινητοποιούσαν τα θύματα με την απειλή πιστολιών, μαχαιριών και κατσαβιδιών. Αν εκείνα προέβαλαν αντίσταση, τα χτυπούσαν και τα έδεναν με σεντόνια ή σχοινιά. Πριν από μια εβδομάδα, είχαν εισβάλει στο σπίτι ενός επιχειρηματία στην Άμπλιανη και, αφού τον χτύπησαν και απείλησαν την σύζυγο και την 17χρονη κόρη του, άρπαξαν 8.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Με  παρόμοιο τρόπο μπήκαν στο σπίτι ενός 83χρονου ιερέα στο Ρεγγίνι Μώλου, απείλησαν με όπλα και μαχαίρια τον ίδιο και την 45χρονη Βουλγάρα οικονόμο του και άρπαξαν 800 ευρώ, ενώ την περασμένη Κυριακή διέρρηξαν ένα σπίτι στα Καμένα Βούρλα, έδεσαν και φίμωσαν τον 84χρονο ιδιοκτήτη   και την συνομήλικη σύζυγό του και τους χτύπησαν για να αποκαλύψουν πού έκρυβαν τις οικονομίες τους. Άρπαξαν 500 ευρώ και έφυγαν αφήνοντάς τους γέροντες δεμένους. Η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί και η Αστυνομία εξετάζει αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.
blog