Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Δημοψήφισμα για την ευθανασία προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη στη Βουλγαρία

Το θέμα της ευθανασίας αφορά ευθέως το δικαίωμα στη ζωή, που είναι το πρώτο απ΄όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα, δεν πρόκειται για νομικό ζήτημα, ούτε απαιτείται πολιτική απόφαση ή εκπλήρωση δεσμεύσεων της Βουλγαρίας ως κράτος - μέλος της ΕΕ, υπογράμμισε ο Συνήγορος του Πολίτη της Βουλγαρίας Κονσταντίν Πέντσεφ, προτείνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την εφαρμογή σχετικού νόμου.

Ο κ. Πέντσεφ ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλγαρικής Βουλής, Ντεσισλάβα Ατανάσοβα να διατυπώσει τη θέση της για το νομοσχέδιο για την ευθανασία που κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως πρέπει να ακουστεί η άποψη των πολιτών, πριν από τη λήψη απόφασης για το θέμα.

«Το αν η ευθανασία θα πρέπει να ρυθμίζεται από νόμο ή όχι είναι ζήτημα ηθικής, εθνικής νοοτροπίας και αξιών», σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη της Βουλγαρίας σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και προτείνει το δημοψήφισμα για την ευθανασία να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές στις 23 Οκτωβρίου.
 
 
newsbeast.gr