Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Ζήτησαν έρευνα για το πώς διέρρευσαν οι συνομιλίες

Την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί άφωνη το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών για τους στημένους αγώνες μεταξύ των εμπλεκομένων και μη προσώπων, αναζητούνται οι υπεύθυνοι για… τη διαρροή στον Τύπο των διαλόγων απ’ τους οποίους ξετυλίγεται το κουβάρι της διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου.


Μετά το σχετικό αίτημα του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ξεκινά έρευνα, για διαπιστωθεί ο τρόπος ή η πηγή της διαρροής του υλικού της δικογραφίας για τους στημένους αγώνες, στην οποία περιλαμβάνονται και οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιλάβιος ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την προστασία της Δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει η διαρροή και η δημοσίευση των διαλόγων που υπάρχουν στον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος, με σκοπό να διερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του άρθρου περί δικαστικού ή επαγγελματικού απορρήτου.

Στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά στη διαρροή και όχι το περιεχόμενο των επίμαχων διαλόγων, θα κληθούν πιθανότατα να καταθέσουν και δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
zougla