Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Σκληρή στάση Ερντογάν στην πολιτική κρίση




Την άρνησή του να επέμβει, ώστε να επιλυθεί η πολιτική κρίση στην Τουρκία, διεμήνυσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του (Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), καταδίκασε το μποϊκοτάρισμα του κοινοβουλίου από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία διαμαρτύρεται για τη συνέχιση της κράτησης δύο υποψηφίων της που εκλέχθηκαν στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Οι 135 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αρνήθηκαν να ορκιστούν την Τρίτη.
«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει τις εργασίες του», είπε ο Ερντογάν και κάλεσε την αντιπολίτευση «να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».
«Αυτοί λένε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να επιλύσει την κατάσταση αυτή. Τι θέλουν, να μιλήσω στους δικαστές;», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης».
Στην τελετή ορκωμοσίας του κοινοβουλίου την Τρίτη μετείχαν μόνον οι βουλευτές του AKP και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP).
Την τελετή ορκωμοσίας μποϋκοτάρισαν επίσης και 35 Κούρδοι βουλευτές, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της εκλογής ενός Κούρδου υποψηφίου τους λόγω καταδίκης του για «τρομοκρατική προπαγάνδα».


newsbomb.gr