Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Με λουκέτο κινδυνεύει η Παιδοχειρουργική του Ιπποκρατείου


Μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες κλινικές, η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει με κλείσιμο.

Η συγκεκριμένη κλινική διαθέτει αξιόλογο και πλήρως εξειδικευμένο ιατρικό, ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ενώ το έργο που παράγει είναι αξιοσημείωτο.
«Η αδιαφορία, όμως, και η αδράνεια εκ μέρους των αρμοδίων την οδηγεί σε σταδιακή απαξίωση» αναφέρει σε σχετική ερώτηση του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρακτικές αυτές καταργούν πλήρως το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στον κατήφορο με την αδιέξοδη πολιτική της. «Οφείλει το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει και να μεριμνήσει για την συνέχιση λειτουργίας της Παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, οι αυξημένες ανάγκες της οποίας απαιτούν την προώθηση του έργου που παράγει και του προσωπικού που απασχολεί» τονίζει ο κ. Καράογλου.
Γι' αυτό το λόγο ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην κινδυνεύσει με κλείσιμο η Παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί η λειτουργία της.


voria.gr