Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/11

Goldman Sachs: Ιδανική η περίοδος για επαναγορές ομολόγων




Η έγκριση των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα ανοίγει το δρόμο για την αύξηση της οικονομικής βοήθειας από το εξωτερικό μαζί με κάποια συμμετοχή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης.
«Αυτό είναι σύμφωνο με τις προσδοκίες μας» υπογραμμίζει η Goldman Sachs και προσθέτει ότι η εξέλιξη «θα πρέπει να εξαλείψει μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές».

Εφιστάται πλέον η προσοχή στις μεγαλύτερες οικονομίες της ΟΝΕ και ειδικά την Ιταλία και την Ισπανία εκτιμά όπου τα αδύναμα θεμελιώδη τους δεν έχουν ακόμα πιέσει στο βαθμό που θα αναμενόταν τις τιμές των ομολόγων τους και την πιστοληπτική ικανότητά τους.

Η συμπίεση ή μη των αποδόσεων θα είναι συνάρτηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη, της εσωτερικής σταθερότητά της και της εισροή κεφαλαίων από την Ασία που θα είναι σε θέση να προσελκύσει, αναφέρει ο αμερικανικό οίκος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η εκτίμηση πως «τώρα που τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου βρίσκονται σε αναξιοπαθούντα επίπεδα, και δεν υπάρχει καμία ιδιωτική ζήτηση για να απορροφήσει την πίεση επί των τίτλων αυτών στην δευτερογενή αγορά είναι ιδανική στιγμή για αγοραστεί με μεγάλο όφελος για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου».




newscode.gr