Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/7/11

Συρία: Τέσσερις νεκροί διαδηλωτές από αληθινά πυρά της Αστυνομίας








Συρία: Τέσσερις νεκροί διαδηλωτές από αληθινά πυρά της Αστυνομίας

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους όλης της χώρας.



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν στην πόλη Λαττάκεια όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας την ανατροπή του καθεστώτος.

Άλλος ένας έχασε τη ζωή του στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ και ένας τρίτος στην Ντεράα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές το τέταρτο θύμα καταγράφηκε στην πόλη Χομς όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10.000 άνθρωποι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις γειτονικές επαρχίες όπου στις τελευταίες κινητοποιήσεις σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές έδωσαν στις σημερινές κινητοποιήσεις τους την ονομασία "Η σιωπή σας μας σκοτώνει", αναφερόμενοι στη "σιωπή" των αραβικών κρατών απέναντι στην καταστολή των διαδηλώσεων από τη Δαμασκό αλλά και για να καταγγείλουν τους Σύρους που εξακολουθούν να στηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Όλες οι χώρες καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Νορβηγία όπου σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι. Στη Συρία σκοτώθηκαν περίπου 2.000 αλλά οι Άραβες ηγέτες και ο Αραβικός Σύνδεσμος τηρούν σιωπή", ανέφεραν οι ακτιβιστές σε ένα μήνυμά τους στο Facebook. 
newpost.gr