Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/7/11

«ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»



Σε προκαταρκτική συμφωνία για ένα σχέδιο που θα αυξάνει το όριο του χρέους των ΗΠΑ και θα περιορίζει το ομοσπονδιακό έλλειμμα κατέληξαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές...
 
του Κογκρέσου το κανάλι ανέφερε ότι με τη συμφωνία αυτή θα αυξηθεί το όριο του χρέους μέχρι και τις εκλογές του 2012, θα περιοριστούν κατά 1 και πλέον τρισεκατομμύριο οι δαπάνες για την επόμενη δεκαετία.
Παράλληλα, θα συσταθεί μια νέα ειδική επιτροπή που θα αναλάβει να κάνει προτάσεις για τον περαιτέρω περιορισμό του ελλείμματος.
Σύμφωνα πάντα με το ABC τα μέλη του Κογκρέσου αναμένεται να ενημερωθούν για το πλαίσιο της συμφωνίας αργότερα σήμερα.
Μακόνελ: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία"
Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το αμερικανικό χρέος εμφανίστηκε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι "πολύ κοντά".
Ο Μακόνελ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με την αύξηση του ορίου του χρέους θα αποφευχθεί η στάση πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα δεν θα αυξηθούν οι φόροι.
Στην ερώτηση αν η συμφωνία θα επιτευχθεί σήμερα, ο Μακόνελ απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως είναι σε θέση να πείσει τους συναδέλφους του να υιοθετήσουν το σχέδιο.
Ντέιβιντ Πλουφ: "Πρέπει να βρούμε λύση"
Η σημερινή ημέρα θα αποδειχτεί "κρίσιμη" για την εξεύρεση μιας λύσης που θα επιτρέψει σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να συμφωνήσουν για την αύξηση του ορίου του χρέους, υποστήριξε ένας εκ των συμβούλων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
"Πρέπει να βρούμε μια λύση. Η σημερινή ημέρα είναι προφανώς κρίσιμης σημασίας", είπε ο Ντέιβιντ Πλουφ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC.
fimotro