Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/7/11

Το επόμενο ταχύτερο supercar του πλανήτη


Το Shelby Supercars Tuatara θέλει να κερδίσει πίσω για την αμερικανική exclusive εταιρεία τα πρωτεία που τής έκλεψε η Bugatti Veyron Supersport. Όλα πάνω του είναι ακόμη πιο… supersport κι απ’ της Veyron, που έφτασε τα 431 χιλιόμετρα την ώρα, το ρεκόρ για ένα συμβατικό -αν μπορεί να το πει κανείς συμβατικό- αυτοκίνητο.

Η ιστορία της κόντρας της ShelbySupercars με την Bugatti ξεκίνησε το 2006. Τότε η Shelby παρουσίασε το SSC Aero, που με καταγεγραμμένη ταχύτητα 412 χλμ/ω. ξεπέρασε την πρώτη Veyron, αναγκάζοντας τη Bugatti να κατασκευάσει την έκδοση Supersport για να πάρει πίσω τα ηνία. Η Shelby Supercars δεν άργησε να αντιδράσει.
Το νέο της μοντέλο είναι ήδη έτοιμο και λέγεται Tuatara. To όνομά του το πήρε από ένα ερπετό που ζει στη Νέα Ζηλανδία και που είναι άμεσος απόγονος των δεινοσαύρων. Το καινούργιο μοντέλο σε τίποτε δεν μοιάζει με το Aero κι ας μην έχουν ακόμη περάσει καλά καλά τέσσερα χρόνια από τη παρουσίαση εκείνου του supercar. Για το Tuatara η Shelby δούλεψε τα πάντα από την αρχή.







newsbomb.gr