Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

"ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΩ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ"



Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ χαρακτήρισε «παράλογες» τις προσδοκίες που διατυπώνονται σε δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, αν επιστρέψει στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΒΣΚ), με το οποίο υπηρετεί αυτή την στιγμή τη δεύτερη...
 
προεδρική θητεία του, θα διχάσει το κόμμα και θα δημιουργήσει έναν διαφορετικό πολιτικό σχηματισμό, συγγενή με το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.
«Η επάνοδός μου στο ΒΣΚ αποτελεί ηθική πρωτοβουλία σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς όλους όσους συνεργάστηκα, καθώς και μια κίνηση, η οποία ελπίζω ότι θα ενδυναμώσει το κόμμα και θα το κάνει πιο ανοικτό σε νέους και ισχυρούς εταίρους», τόνισε ο κ. Παρβάνοφ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του στο Κριβοντόλ, όπου παρέστη στους εορτασμούς με αφορμή την 42η επέτειο από την ίδρυση της πόλης, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Ο κ. Παρβάνοφ είπε ακόμη ότι δεν διεκδικεί ανώτατες θέσεις στο ΒΣΚ και σημείωσε ότι ανάλογες εικασίες είχαν διατυπωθεί την περίοδο 1997-1998, όταν είχε αναλάβει την προετοιμασία της Νέας Αριστεράς και την ίδρυση του «Συνασπισμού για τη Βουλγαρία», στον οποίο το ΒΣΚ είναι ο βασικότερος εταίρος.
fimotro