Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

Τα βρίσκουν στη θεωρία Μπουτάρης- ταξιτζήδες


Αμοιβαία διάθεση συνεργασίας σε θέματα που αφορούν στο φαινόμενο του «σαλιγκαριού» που παρατηρείται στις πιάτσες των ταξί, καταγράφηκε ...


σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «ο Ερμής».
Κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος πρότεινε να δοθούν στα ταξί επιπλέον θέσεις στάθμευσης, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, υπό την προϋπόθεση να αναλάβουν και οι ίδιοι τις ευθύνες τους και να μην επιβαρύνουν την κυκλοφορία με την υπερσυγκέντρωση των οχημάτων τους.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Ταξί, εξήγησαν ότι το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και έδειξαν ενδιαφέρον για τις προτάσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τη δημιουργία τριών μεγάλων χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης (π.χ. παραπλεύρως του Μεγάρου Μουσικής και στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Συμφώνησαν δε να συνεχίσουν τη διαβούλευση με την αρμόδια Διεύθυνση Κυκλοφοριακού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αύξησε κατά 60 % τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης των ταξί και προχώρησε σε καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης σε σημεία που δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα.
thestival