Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

Καταδικάστηκε ανήλικος για λεηλασίες στη Βρετανία


Ένας 11χρονος που συμμετείχε κατά τις ταραχές και τις λεηλασίες, στη Βρετανία (Αύγουστο), καταδικάστηκε σήμερα να τεθεί υπό καθεστώς επίβλεψης για 18 μήνες.

Ο 11χρονος πιστεύεται ότι είναι το πιο μικρό σε ηλικία άτομο που διώκεται σε σχέση με τις ταραχές.

Το αγόρι, που δεν κατονομάζεται λόγω ηλικίας, εθεάθη από την αστυνομία στην πόλη Ρόμφορντ, στις 8 Αυγούστου, να παίρνει τον σκουπιδοτενεκέ, αξίας περίπου 50 λιρών (περίπου 44,2 ευρώ), από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στην οποία είχαν σπάσει τα τζάμια.

Ο 11χρονος βρισκόταν μαζί με ομάδα άλλων νεαρών εκείνη την ώρα. Μαζί προκάλεσαν ζημιά ύψους περίπου 6.000 λιρών. Όταν ένας αστυνομικός τον σταμάτησε, το αγόρι είπε ότι πήρε τον σκουπιδοτενεκέ για λογαριασμό άλλου.

Πιστεύεται ότι είναι το νεαρότερο άτομο που καταδικάζεται για τα γεγονότα που σχετίζονται με τις ταραχές που ξέσπασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη χώρα στις αρχές του μήνα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, αποκαλύφθηκε ότι πέντε ημέρες πριν από το περιστατικό της 8ης Αυγούστου, το αγόρι είχε αναφερθεί στις αρχές για άσχετες κατηγορίες, αυτές του εμπρησμού και της πρόκλησης εγκληματικής ζημιάς, σε άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 18 Ιουλίου, κατά το οποίο προσπάθησε να βάλει φωτιά στα καθίσματα ενός λεωφορείου εν κινήσει και στη συνέχεια έσπασε ένα παράθυρο για να διαφύγει.

Ο περιφερειακός δικαστής Τζον Γούλαρντ χαρακτήρισε το παράπτωμα αυτό σοβαρό, μετέδωσε το BBC.
 
 
 
 
 
zougla.gr