Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/11

Plug-in Hybrid από την Bentley



Πρώτα από όλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε πως τα 12κύλινδρα μηχανικά σύνολα θα αποτελέσουν έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Bentley. Με αυτήν την είδηση, αρχικά, μπορούν να ησυχάσουν όσοι φοβόντουσαν πως το επερχόμενο V8 turbo μοτέρ των 4,0 λίτρων θα αντικαταστούσε το γνωστό W12 σύνολο, το οποίο αποτελεί κάτι σαν σήμα κατατεθέν της εταιρείας.

Παρόλο, όμως, που στη Bentley αντιστέκονται στην ευρέως διαδεδομένη λογική του «downsizing», εντούτοις αντιλαμβάνονται πως οι οικολογικές ευαισθησίες του παγκόσμιου αγοραστικού κοινού έχουν αυξηθεί.

Γι' αυτόν το λόγο έχουν σχέδια να προσφέρουν και αυτή υβριδική – plug in έκδοση κάποιου μοντέλου τους, δανειζόμενη, μάλιστα, την τεχνογνωσία που ήδη υπάρχει μέσα στους κόλπους του Ομίλου Volkswagen AG, του οποίου αποτελούν μέλος.

Αν και λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν, ο Wolfgang Dürheimer αποκάλυψε πως το plug-in μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί για 25 – 30 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στη Bentley εξετάζουν και τους κινητήρες diesel, αλλά δε θα τους προσφέρουν στα μοντέλα τους μέχρι η λειτουργία τους να εξευγενιστεί περαιτέρω. 
 
 
 
newsbeast.gr