Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Α. Κολοκοτρώνης: Τα Σκόπια θέλουν τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα του κρατιδίου τους

Το πως θα απαντήσουμε στο «εθνικιστικό παραλήρημα των Σκοπίων» ζητά να μάθει από τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης...

του ΛΑ.Ο.Σ., Άγγελος Κολοκοτρώνης. Στην ομιλία του στη βουλή ο κ. Κολοκοτρώνης υποστήριξε ότι οι Σκοπιανοί «εποφθαλμιούν τη Θεσσαλονίκη για πρωτεύουσα του κρατιδίου τους», ενώ αναφέρθηκε και στα συνθήματα «αλυτρωτικού περιεχομένου που στοχοποιούσαν τη Θεσσαλονίκη» κατά την υποδοχή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της ΠΓΔΜ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι «σε κάθε μεγάλη εκδήλωση ή αθλητικό γεγονός ακούγονται ολοένα και συχνότερα προκλητικά και επικίνδυνα συνθήματα κατά της Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει τη γαλούχηση ενός λαού με το όραμα της "μεγάλης Μακεδονίας". Τέτοιου είδους προκλήσεις θα τύχαιναν έντονων αντιδράσεων από οποιονδήποτε λαό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η διαχρονική υποχωρητικότητα και η πολιτική άμυνας και κατευνασμού που ακολουθεί η Αθήνα επί σειρά ετών αποδεικνύεται ότι αποθρασύνει τους γείτονες και επιτρέπει την υιοθέτηση ολοένα και πιο ακραίων και προκλητικών θέσεων εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».
Με την ερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών ο κ. Κολοκοτρώνης ζητά να μάθει «σε ποιές ενέργειες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταστήσει σαφές στη διεθνή κοινότητα ότι οι ακολουθούμενες πρακτικές των Σκοπίων δυναμιτίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής και καταδεικνύουν τις επεκτατικές τους διαθέσεις, εάν έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση σε διάβημα έναντι της κυβέρνησης των Σκοπίων για τις προκλήσεις αυτές και πως αντιμετωπίζει το υπουργείο ατυχή συμβάντα, εντός συνόρων, όπως στο βιβλίο "Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου" της Γ΄ Λυκείου, όπου ο χάρτης της σελίδας 130 αναφέρει τα  Σκόπια ως «Μακεδονία», ενισχύοντας τη "φαρέτρα" της σκοπιανής προπαγάνδας».
thestival