Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Λήφθηκε υπουργική απόφαση για τη μεταφορά κατοικίδιων με ΚΤΕΛ


Η μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων θα επιτρέπεται στο εξής στα ΚΤΕΛ, όπως διατάζει εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου.


Κατόπιν του θανάτου δεκάδων κατοικίδιων στο χώρο αποσκευών των ΚΤΕΛ, το υπουργείο αποφάσισε να εκδώσει απόφαση που θα επιτρέπει την μεταφορά των μικρών κατοικίδιων στο χώρο επιβατών, όπως επίσης και των μεγαλύτερων που βρίσκονται σε «ειδική αποστολή» (σκύλοι οδηγοί τυφλών κ.α).
Στην εγκύκλιο αναφέρει ότι επιτρέπονται οι μεταφορές με λεωφορεία των ΚΤΕΛ των ζώων συνοδείας αναπήρων καθώς και των μικρών κατοικίδιων που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα.

Σημειώνεται ότι βάσει των ανωτέρω σχετικών εγγράφων, τα ζώα συντροφιάς που μεταφέρονται με δημόσια μέσα μεταφοράς πρέπει να είναι τοποθετημένα σε κατάλληλο και ασφαλές κλουβί, το οποίο να αναγράφει υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη, την ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο του.

Οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν απαλλάσσονται, βέβαια, από τις λοιπές υποχρεώσεις τους (όπως π.χ. την σήμανση και την καταγραφή των σκύλων, το βιβλιάριο υγείας που οφείλει να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία κλπ.).
zougla.gr