Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Απατεώνας εξαπατούσε άνεργους τάζοντας δουλειά στη Γερμανία

Τον πόνο δεκάδων ανέργων σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί ένας 54χρονος από τη Θεσσαλονίκη για να βγάλει λεφτά. Υποσχόταν ότι θα τους βρει δουλειά στη Γερμανία, τους έπαιρνε μεγάλα χρηματικά ποσά και στη συνέχεια εξαφανιζόταν...

Ο 54χρονος δράστης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, δημοσίευσε αγγελίες σε τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Υποστήριζε πως μπορούσε να βοηθήσει άνεργους να βρουν δουλειά στη Γερμανία. Όσοι επικοινωνούσαν μαζί του, τους ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα στην τράπεζα, προκειμένου να εκδόσει εισιτήρια και να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την υποτιθέμενη πρόσληψή τους.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελία ενός 47χρονου, που έπεσε θύμα του απατεώνα. Η σύλληψη του 54χρονου έγινε όταν πήγε σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 47χρονο, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που ζητούσε για να βρει δουλειά στον 47χρονο.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ο δράστης είχε πάρει με τον ίδιο τρόπο από άλλους δύο ανυποψίαστους πολίτες 630 ευρώ.
Στην κατοχή του 54χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και πέντε κάρτες SΙΜ με διάφορους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και μία κάρτα ανάληψης.
Ο 54χρονος, που κατηγορείται για απάτη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
thestival