Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Μπουτάρης: "Εμείς μειώσαμε το κόστος του Φεστιβάλ. Εσείς ενισχύστε το!"

Επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνο, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης...


ζητά με την επιστολή του την ενίσχυση του Οργανισμού, ώστε να μπορέσει να καλύψει το κόστος των φετινών διοργανώσεων αλλά και τα χρέη που εκκρεμούν από προηγούμενα χρόνια και κυμαίνονται περίπου στο 1,5 εκ. ευρώ.
Στην επιστολή του, ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει δοθεί στο Φεστιβάλ μόλις το 42% της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης, η οποία φτάνει τα 2,5 εκ. ευρώ για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και για το Μουσείο Κινηματογράφου, ενώ σημειώνει ότι δεν έχουν δοθεί οι έκτακτες επιχορηγήσεις που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών.
Ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν στην αρνητική αυτή οικονομική συγκυρία και για τον λόγο αυτό ζητά έκτακτη επιχορήγηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, αντί τριών που είχε ζητήσει αρχικά.
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του υπουργείου για μείωση του εργασιακού κόστους, έχουν ήδη αποστείλει τα ονόματα τριών μόνιμων εργαζομένων στον Οργανισμό που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.
thesival