Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προειδοποίησε ότι θα καταφύγει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο, αν δεν ικανοποιηθούν τα αίτήματά της. Συνεδριάζοντας σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε, ομόφωνα, την...


αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ, με την οποία θα γνωστοποιεί τα κυρίαρχα αιτήματά της, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε χρόνο που θα αποφασίσει, σε νεότερη συνεδρίασή της.

Στην σχετική ανακοίνωση της κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών εν ενεργεία και συνταξιούχων, λόγω υπαγωγής της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης, Τρόικα (Μνημόνιο Ν. 3845/06-05-2010) και Εφαρμοστικό Νόμο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο (Ν. 3986/2011).

Καταγγέλλει «άγριο και απάνθρωπο σφαγιασμό των παροχών του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου» ενώ ζητά συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ ως φορέα ιδιωτικού δικαίου (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και την επανεξέταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών, έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.
fimotro