Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/11

Στο στόχαστρο της UltimatePointer η Nintendo



Κατά της Nintendo αλλά και των... «φίλων» της έχει κινηθεί νομικά η εταιρεία UltimatePointer, που φαίνεται σαν να... εμφανίστηκε από το πουθενά, ισχυριζόμενη πως το Wii «προσβάλλει» κάποιες πατέντες της. Το περίεργο, όμως, είναι πως από ό,τι φαίνεται, δεν έχει και τόσο άδικο – βασικός «φταίχτης», το... σύστημα πατεντών της Αμερικής.
Η UltimatePointer είχε υποβάλλει αίτηση για πατέντα σχετικά με μια συσκευή όχι και τόσο διαφορετική των Wiimotes, των ασύρματων χειριστηρίων του Wii, αρκετά πριν η Nintendo κυκλοφορήσει την κονσόλα της – συγκεκριμένα, το 2005. Σε αυτήν ανέφερε ένα «Εύκολο στη Διανομή Σύστημα Αλληλεπιδραστικής Άμεσης-Στόχευσης και Σύστημα Ελέγχου Παρουσιάσεων και Μέθοδος Ρύθμισης Αυτού» (ή, για να είμαστε ακριβής, «Easily Deployable Interactive Direct-Pointing System and Presentation Control System and Calibration Method Therefor.». «Επισημοποιήθηκε», όμως, με... πέντε χρονάκια καθυστέρηση, το 2010, αρκετά μετά από την κυκλοφορία του Wii.
Τώρα, προφανώς και οι δυο εταιρείες έχουν δίκιο, η μεν διότι «είχε την ιδέα και την είχε καταχωρήσει», η δε διότι «δεν υπήρχε επίσημη ένδειξη πως την είχε προλάβει κάποιος άλλος». Το... «ποιος θα την πληρώσει», τελικά, ακόμη δεν το γνωρίζει κανείς. Η UltimatePointer, πάντως, από ό,τι φαίνεται... προληπτικά, έχει στραφεί όχι μόνο κατά της Nintendo, αλλά και πολλών από τις εταιρείες με τις οποίες σχετίζεται με κάποιον τρόπο – πχ. καταστήματα που πωλούν την κονσόλα της και τα σχετικά με αυτήν «αξεσουάρ» στην Αμερική.




zougla.gr