Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/11

Τρισέ:''Η κρίση δεν έχει τελειώσει''


Τρισέ:Η κρίση δεν έχει τελειώσει
Η κρίση δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμα τελειώσει
δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild am Sonntag που θα δημοσιευτεί την Κυριακή ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς για ξεκάθαρα σημάδια.

 Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trichet εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα καταφέρουν τελικά να αποκαταστήσουν την σταθερότητα της οικονομίας μέσω της ενδυνάμωσης των κανόνων του συμφώνου σταθερότητας. Αναφορικά με τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί με έναν ακριβή και άμεσο τρόπο. Υπογράμμισε μάλιστα πως είναι «απολύτως καθοριστική» ή πλήρης και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αυτή την εβδομάδα.

 Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο των μεταρρυθμιστικών μέτρων των κυβερνήσεων και πως πλέον έχει έρθει η ώρα να «δούμε κάποια δράση». «Η κρίση δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Trichet. «Αλλά μετά τις αποφάσεις αυτής της εβδομάδας είμαι πεπεισμένος ότι οι κυβερνήσεις θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν την χρηματοοικονομική σταθερότητα».