Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/11

Και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την Πειραματική Σκηνή "της Τέχνης"

Να αποτραπεί με κάθε τρόπο η αναστολή λειτουργίας της ιστορικής Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Αυτό ζητά...


η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά και τη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και ιδρυτικό μέλος της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», Νικηφόρο Παπανδρέου. Η συνάντηση θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 12.00, στην αίθουσα συσκέψεων στο Δημαρχείο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναζητήθηκαν τρόποι, ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας του ιστορικού θεατρικού οργανισμού, που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική ζωή της Βόρειας Ελλάδας, στα 32 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του.
Όπως δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σπύρος  Πέγκας, «ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, θα κάνουν ότι είναι εφικτό, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων και της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, ώστε να ενισχύσουν την συγκεκριμένη θεατρική σκηνή. Η προσπάθεια αυτή θα εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ευρύτερης στήριξης της θεατρικής παραγωγής και των θεατρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο για το ενδιαφέρον του και υπογράμμισε ότι η ευαισθησία που εκδηλώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε δύσκολους καιρούς, για την θεατρική δημιουργία στην πόλη, αποτελεί   λόγο γενικότερης αισιοδοξίας.