Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/11/11

Μπήκε Φ.Π.Α και στο σπέρμα!

Στην κατηγορία 13% του Φ.Π.Α υπάγεται πλέον και η αγοραπωλησία σπέρματος. Το κρατικό ταμείο προσπαθεί να ενισχυθεί και από αυτή τη συναλλαγή καθώς διαπίστωσε ότι... 
 
το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί αυτού του είδους οι καταθέσεις (το μόνο είδος καταθέσεων που κινείται ανοδικά) σε τράπεζες σπέρματος.

Ο νόμος προβλέπει ότι η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμειφθεί με περισσότερα από 200 ευρώ, όμως μερικές τράπεζες του είδους πληρώνουν από 30 ως 50 ευρώ. Πάντως η πώληση σπέρματος δεν μπορεί να γίνει σε επαγγελματική βάση αφού ο δότης δεν μπορεί να διαθέσει το σπέρμα του περισσότερες από μια φορά την εβδομάδα.

Για να επιλέξει μια τράπεζα σπέρματος και να χρησιμοποιήσει έναν άνδρα για δότη ακολουθούνται κανόνες ασφαλείας επιλογής. Ο δότης σπέρματος ακολούθως υποβάλλεται σε ψυχολογικό και βιολογικό έλεγχο και εξετάζεται για κληρονομούμενες νόσους και για λοιμώδη νοσήματα ( π.χ. ηπατίτιδα , AIDS κλπ ). Το σπέρμα καταψύχεται και αποθηκεύεται πάνω από 6 μήνες για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για τεκνοποίηση.

Πηγή: lifo.gr