Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/12

Εργασίες ανάπλασης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


Οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησαν και το κοινό, από τον Ιανουάριο του 2014, θα μπορεί να εξερευνήσει τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που θα στεγάζονται εφεξής στο μινιμαλιστικό κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης 'Αννα Καφέτση, είχε όλους τους λόγους σήμερα να είναι ικανοποιημένη, μετά την αναμονή και τις περιπέτειες την τελευταία πενταετία για την ολοκλήρωση του ΕΜΣΤ. Το έργο ανάπλασης του ΦΙΞ έχει ενταχθεί από το ΥΠΠΟΤ στο ΕΣΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε 40 εκ. ευρώ.

Οι χώροι του εκτείνονται σε περίπου 20 χιλιάδες τμ. και υψώνεται σε 4 ορόφους. Στο υπόγειο και ισόγειο θα εκτίθενται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον 1ο όροφο θα στεγάζεται η διοίκηση και τα ψηφιακά έργα , στον 2ο και 3ο οι μόνιμες συλλογές, ενώ στον 4ο όροφο, θα εκτίθενται μεγάλης κλίμακας έργα από τις συλλογές του ΕΜΣΤ (Καμπακώφ, Μόνα Χαρτούμ , Κουνέλης κ.ά). Τέλος στο δώμα του κτιρίου θα στεγάζεται η γλυπτοθήκη του Μουσείου και το εστιατόριο.

Το κτίριο έχει δύο εισόδους. Την διατηρητέα από την λεωφόρο Συγγρού και από την Καλλιρόης, η οποία θα είναι η κύρια είσοδος και θα κυριαρχεί το στοιχείο της ακατέργαστης πέτρας και η υδάτινη επιφάνεια, η οποία συμβολίζει τον Ιλισσό, που περνά από κάτω.




zougla.gr