Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/2/12

Πωλείται όπως είναι… ερειπωμένο


Η οικονομική κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Ειδικά για όσους ασχολούνται με το real estate τα προς διάθεση οικόπεδα και σπίτια γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δε λείπουν και οι περιπτώσεις που μπαίνει πωλητήριο ακόμα σε ολόκληρους οικισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Κόρμπεφι το οποίο πωλείται για μόλις… 330.000 ευρώ.

Μέσα στην προσφορά υπάρχουν γήπεδα τένις, πισίνα και 19 κτήρια. Το χωριό είχε εγκαταλειφθεί τη δεκαετία του ’70 στο πλαίσιο εσωτερικής μετανάστευσης στις αρχές της δεκαετίας του '90 έγινε προσπάθεια να μετατραπεί σε πολυτελές τουριστικό θέρετρο, με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης για πλούσιους τουρίστες. Ωστόσο, από το τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι κάτοικοί άρχισαν να το εγκαταλείπουν, με τον τελευταίο να φεύγει το 2008.

«Αυτό που θέλουμε είναι το χωριό να αποκτήσει ξανά ζωή», τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, Bernard Guilhem, σε δηλώσεις του στο Euronews.

Εφόσον δε βρεθεί αγοραστής μέχρι την Παρασκευή, το χωριό θα καταλήξει στα χέρια της γαλλικής Τράπεζας Credit Agricole στην οποία είναι υποθηκευμένα τα οικόπεδα και τα ακίνητα.










zougla.gr