Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/2/12

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά - "Φουγάρα" οι Έλληνες

Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ για τη χώρα μας, η οποία αφορά στην πρωτοκαθεδρία μεταξύ 34 χωρών σε ποσοστά καπνιστών! Μάλιστα...
την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των Ελλήνων καπνιστών αυξήθηκε κατά 6%, όταν στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά περίπου 18%!

Όπως καταγράφεται στο Bloomberg, το 2009 ποσοστό 40% των Ελλήνων ήταν καπνιστές, ποσοστό σοκαριστικά υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 22%. Αντίστοιχα, Γαλλία και Ισπανία κυμαίνονται στο 26%, 20% στις ΗΠΑ, ενώ ακόμα και η Ρωσία είναι περίπου 6% κάτω σε σχέση με τα ποσοστά της Ελλάδας.
kpnisma
Την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των Ελλήνων καπνιστών αυξήθηκε κατά 6%, όταν στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά περίπου 18%. Η μόνη άλλη χώρα που εμφάνισε αύξηση ήταν η Δημοκρατία της Τσεχίας, με χαμηλότερα όμως ποσοστά από τα ελληνικά.Ένας λόγος που τα ποσοστά καπνιστών είναι εξαιρετικά υψηλά στην Ελλάδα είναι η σχετικά φθηνή τιμή των τσιγάρων.
Το 2011, η μέση τιμή πώλησης ήταν 4€, όταν αντίστοιχα ένα πακέτο στη Γαλλία έφτανε τα 8€ και τα 10€  σε Βρετανία και Ιρλανδία.