Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/12

Τραγικό: 400 οικογένειες πεινούν και η Πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά…


 Τραγικό: 400 οικογένειες πεινούν και η Πολιτεία σηκώνει τα χέρια ψηλά…

  • 15
     



​Απογοήτευση, θλίψη, αλλά και ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. 400 οικογένειες στο νόμο Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης – μεγαλύτερος αριθμός από ότι περίμεναν – ενώ το Υπ.Παιδείας δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.

Η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε εκτίμηση σε ότι αφορά μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης. Μετά τα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών που δεν τρέφονταν κανονικά, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βρίσκεται τώρα στη διαδικασία της εξέτασης των καταγεγραμμένων στοιχείων.
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απ.Κλινάκης παρέδωσε τα στοιχεία στο Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, 400 οικογένειες μαθητών στο νομό Ηρακλείου υποφέρουν, μην μπορώντας να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε το κολατσιό για το σχολείο.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο, μεγαλύτερο μάλιστα, από κάθε εκτίμηση ενώ εκτείνεται και πέρα από γειτονιές που θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μέσα στις 400 οικογένειες είναι και αρκετές οικογένειες μαθητών από το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
Τραγική ειρωνεία; Το Υπουργείο Παιδείας που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, αποδεικνύεται … ανήμπορο! Μετά τον αριθμό – σοκ των 400 οικογενειών, το Υπουργείο ζήτησε την εκ νέου εξέταση των στοιχείων, προκειμένου να περιοριστούν στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
ΠΗΓΗ: Cretalive.gr