Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/12

Βέλγιο: Επιχειρηματίες «κηπουροί» θα ποτίσουν τα φυτά του ΥΠΟΙΚ


Δεκάδες Βέλγοι επιχειρηματίες καλούνται να προσφέρουν πασχαλινά αυγά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και να ποτίσουν τα φυτά του κτιρίου επειδή δεν πρόσεχαν πού έβαζαν την... υπογραφή τους.


Το υπουργείο ουσιαστικά εξαπάτησε τους επιχειρηματίες, με σκοπό να τους προτρέψει να είναι πιο προσεχτικοί στο μέλλον.

Μετά την αποκάλυψη ότι το 2011 περισσότεροι από 1.000 επιχειρηματίες κατέθεσαν μηνύσεις αφού υπέγραψαν συμβόλαια με αυτοαποκαλούμενους συντάκτες ετήσιων καταλόγων πληροφοριών για να συμπεριληφθούν τα στοιχεία τους σε επετηρίδες, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικών (SPF) του Βελγίου έστειλε με τη σειρά της, στις αρχές Μαρτίου, 10.000 επιστολές σε διάφορους επαγγελματίες, για να τους εντάξει σε ένα φανταστικό τηλεφωνικό κατάλογο, τον Belgian Online Register.

Περίπου 200 επιχειρηματίες απάντησαν στην SPF, στέλνοντας ένα υπογεγραμμένο έγγραφο, που στην ουσία ήταν ένα συγκαλυμμένο συμβόλαιο. Με αυτό, δεσμεύονταν να πληρώσουν 1.000 ευρώ επί τρία χρόνια για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο αλλά επίσης να ποτίζουν τα λουλούδια του υπουργείου Οικονομικών και να δωρίζουν πασχαλινά αυγά στους υπαλλήλους του. Οι όροι αυτοί ήταν γραμμένοι στο κάτω μέρος του συμβολαίου, με «ψιλά γράμματα».

«Ακόμη και σήμερα οι εταιρείες αποδέχονται συχνά προσφορές χωρίς να έχουν ενημερωθεί επαρκώς», είπε ο υπουργός Γιόχαν Βάντε Λανότ, ο οποίος έχει πλέον το δικαίωμα να ζητήσει περίπου 600.000 ευρώ από τους «απρόσεχτους» επαγγελματίες. Όμως δεν θα το κάνει, αφού το «συμβόλαιο» ανέφερε με σαφήνεια ότι δεν είναι τιμολόγιο και επίσης συνοδευόταν από μια σελίδα με οδηγίες για το πώς θα αποφεύγουν στο μέλλον τις απάτες.





zougla.gr