Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/12

Mία βραδιά tango στο στ. Πελοποννήσου!


Ο Σταθμός Πελοποννήσου δεν δέχεται επιβάτες από το 2005. Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 21:00 θα ανοίξει τις πύλες του για να δεχθεί… χορευτές tango και τους Αθηναίους που θα ανταποκριθούν θετικά στην πρόσκληση των atenistas για «Μια νύχτα τάνγκο στον Σταθμό Πελοποννήσου».

Το κτήριο του σταθμού είναι ένα από τα ομορφότερα της πόλης και θεωρείται εξαιρετικό δείγμα εκλεκτικισμού καθώς συνδυάζει νεοκλασσικά και Art nouveau στοιχεία. Τα σχέδια του αποδίδονται στον Ερνέστο Τσίλλερ αλλά και τον Γάλλο μηχανικό Αλφρέντ Ροντέλ και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1889. Διαθέτει χώρους αναμονής επιβατών, ιδιαίτερη αίθουσα για βασιλείς, χώρους εμπορευμάτων και καφενείο στο ισόγειο ενώ στον όροφο του σταθμού υπάρχει αίθριο γύρω από το οποίο βρίσκονταν τα διαμερίσματα του σταθμάρχη και του διευθυντή του σταθμού.

Πριν οι επισκέπτες απολαύσουν το αργεντίνικο tango, θα υπάρξει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο από την επίκουρη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δήμητρα Νικολάου, η οποία θα μεταφέρει το κοινό νοητά στις ημέρες της ελληνικής Belle Epoque. Στη συνέχεια τα ηνία θα αναλάβουν ο Μάριος Στρόφαλης και οι El Duo de Dos με την ερμηνεία της Λουίζας Σοφιανοπούλου. Πρωταγωνιστές της βραδιάς θα είναι οι χορευτές Βαγγέλης Χατζόπουλος, Μαριάννα Κουτάντου, Δημήτρης Μεγαλοκονόμος , Ναζελί Παπαδάκη, Δημήτρης Λουκάκης,Βίκυ Δαμιανού, Fabian Ballejos,Τζίνα Νικολίτσα, Μιχάλης Σουβλέρης και Ελεάνα Αποστολίδη.

Η προσέλευση είναι ανοιχτή για όλους, αρκεί «να έχουν διάθεση για χορό και να φέρουν μαζί τους ένα μπουκάλι κρασί», αναφέρουν οι atenistas, στους οποίους ανήκει η εν λόγω πρωτοβουλία.





zougla.gr