Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/12

Έκκληση στους αντάρτες για την απελευθέρωση γάλλου δημοσιογράφου


 Έκκληση στους αντάρτες για την απελευθέρωση γάλλου δημοσιογράφου

  • 0
     



 
Έκκληση στους αντάρτες της οργάνωσης Farc απηύθυνε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας Χουάν Κάρλος Πινσόν, ζητώντας τους να σεβαστούν τη ζωή του γάλλου δημοσιογράφου Ρομεό Λανγκλουά. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ τόνισε πως ο δημοσιογράφος που εργάζεται για το τηλεοπτικό δίκτυο France 24 απήχθη στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε κολομβιανούς στρατιώτες και αντάρτες της οργάνωσης Farc.


 Πρόσθεσε μάλιστα πως το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου έχει κινητοποιηθεί και συνεργάζεται με τις κολομβιανές αρχές.
«Ζητούμε από την τρομοκρατική οργάνωση Farc να σεβαστεί τη ζωή του Ρομεό Λανγκλουά, αν αυτός κρατείται από τους αντάρτες και τους καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε του συμβεί», τόνισε ο Πινσόν μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο 35χρονος Λανγκλουά βρισκόταν στην περιοχή Κακουέτα της νότιας Κολομβίας κάνοντας ρεπορτάζ για μια στρατιωτική επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Ο συνάδελφός του από την Ιταλία Σιμόνε Μπρούνο βρισκόταν μαζί του μέχρι την Παρασκευή, παραμονή της εξαφάνισης του Λανγκλουά.
Η κάμερα και τα προσωπικά αντικείμενα που έχασε ο γάλλος δημοσιογράφος στη διάρκεια των συγκρούσεων παραδόθηκαν στον Μπρούνο ο οποίος επίσης εργάζεται στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.