Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

Χωρίς εκπλήξεις οι λίστες του ΠΑΣΟΚ



Δε θα περιλαμβάνουν ιδιαίτερες εκπλήξεις, τουλάχιστον όσον αφορά στους εκλεγμένους βουλευτές και τους πρώτους επιλαχόντες, οι λίστες του ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώνονται σήμερα.




Οι συσκέψεις που έγιναν για το θέμα ΠΑΣΟΚ κατέληξαν σε μικρές μόνο αλλαγές, μια και δεν θα απεικονίζουν τη φυσιογνωμία του «νέου ΠΑΣΟΚ» κατά δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Θεαματικές αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη. Ήδη, πάντως, τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και οι κ. κ. Σήφης Βαλυράκης, Μιχάλης Παντούλας, Χρήστος Κατσούρας και Ηλίας Καρανίκας.

Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο δίλημμα που στελέχη του διατυπώνουν ως «καταγγελία της δανειακής σύμβασης και απομόνωση της χώρας, ή αναθεώρησή της και ελπίδα για την χώρα».

Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σήμερα το μεσημέρι συναντά τους κοινωνικούς φορείς και δη τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο και την κατανομή του χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης της ανάπτυξης, τη σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης, την μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του κόμματος στις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά τους εργαζόμενους στην Ιπποκράτους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι σε μεγάλο βαθμό, ορατό εμφανίζεται το ενδεχόμενο το κόμμα να μείνει… άστεγο.

Αιτία, η καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων – που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται επικίνδυνα – για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους 22.