Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/12

Το νησί Γκοφ γέμισε ποντίκια-γίγαντες!


Το νησί Γκοφ βρίσκεται στο νότο του Ατλαντικού ωκεανού και ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία. Το μέγεθος του νησιού δεν είναι μεγάλο, η έκτασή του είναι μόλις 68 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως γράφει το R.T.



Εξαιτίας του μικρού μεγέθους του νησιού και του ψυχρού κλίματος στο Γκοφ δεν εμφανίστηκε μεγάλη αποικία ανθρώπων.

Τώρα ζουν εκεί μόνο μερικοί κάτοικοι, που εργάζονται στον μετεωρολογικό σταθμό. Παρ’ όλ’ αυτά οι ναυτικοί του παρελθόντος κατόρθωσαν να φέρουν στο νησί τα οικιακά ποντίκια. Τα τρωκτικά προσαρμόστηκαν υπέροχα στο Γκοφ και στο βαθμό, που εκεί δεν υπάρχουν άλλα αρπακτικά, τα ποντίκια άρχισαν να πολλαπλασιάζονται σε απίστευτους αριθμούς, καθώς και να μεγαλώνουν σε μέγεθος.

Το μέσο μέγεθος του ποντικού του Γκοφ φθάνει τα 27 εκατοστά με την ουρά, γεγονός, που είναι κατ’ ελάχιστον μιάμιση φορά περισσότερο από το μέγεθος των συνηθισμένων ποντικιών. Κατά τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν περίπου 1,9 εκατομμύρια ποντικοί, δηλαδή σε κάθε 10 στρέμματα αντιστοιχούν 300 αρουραίοι. Στα ζώα δεν επαρκεί πλέον η συνηθισμένη τους τροφή και αρχίζουν να υιοθετούν μια μη χαρακτηριστική για τρωκτικά δίαιτα, για παράδειγμα καταναλώνουν αυγά και νεοσσούς από τις φωλιές των πτηνών.