Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

Πώς θα ηρεμήσει η καρδιά;



Το Διαδίκτυο και η λεγόμενη τηλε-ιατρική μπορούν να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από τις καρδιακές παθήσεις, θεωρούν οι Ρώσοι γιατροί, όπως γράφει το R.T. Στη Ρωσία, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, διοργανώθηκαν «Ημέρες γνώσεων για την καρδιακή ανεπάρκεια». Από αυτή την ασθένεια παγκοσμίως υποφέρουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι και ο αριθμός τους αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.



Λοιμώδη επιδημία του 21ου αιώνα ονομάζουν οι γιατροί την καρδιακή ανεπάρκεια. Μόνο στη Ρωσία η διάγνωση αυτή έχει γίνει για 8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σήμερα το 70% των θανάτων από καρδιοπάθειες οφείλονται στην καρδιακή ανεπάρκεια. Η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική θεραπεία επιτρέπουν να μειωθεί η νοσηρότητα και η θνησιμότητα, καθώς και να μειωθεί το κόστος της θεραπείας. Ωστόσο, τώρα για τους Ρώσους ασθενείς εμφανίστηκε η ευκαιρία χωρίς πρόσθετα έξοδα να λαμβάνουν συμβουλές από τους πλέον επιφανείς ειδικούς της Ευρώπης στην ιστοσελίδα www.heartfailurematters.org αναφέρει η επικεφαλής των εκπαιδευτικών και διεθνών προγραμμάτων του Συνδέσμου Ειδικών στην Καρδιακή Ανεπάρκεια Γιούλια Μπεγκραμπέκοβα:

Αυτός ο δικτυακός τόπος σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την καρδιακή ανεπάρκεια και την επιμέλεια για το ρωσικό κοινό έκανε ο Σύνδεσμος Ειδικών για την καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή. Εκεί υπάρχει μια γλυκιά διαδραστική κοπέλα, η Άνια, η οποία στα ρωσικά παρέχει συμβουλές, πώς είναι καλύτερα σ’ συτήν την ιστοσελίδα να βρεθούν χρήσιμες πληροφορίες. Στις ΗΠΑ πρόσφατα δημιουργήθηκε μάλιστα Ινστιτούτο τηλε-ιατρικής, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος από την επεξεργασία της μεθόδου θεραπείας έως την υλοποίησή της στην κλινική. Παρόμοια κλινική θα εμφανιστεί τη φετινή χρονιά και στη Ρωσία, στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.