Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

Τα μέτρα της κυβέρνησης Μόντι για τους σεισμοπαθείς


Η κυβέρνηση της Ρώμης, με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, έκανε γνωστά τα νέα μέτρα που θα λάβει προς στήριξη των σεισμοπαθών της Εμίλια Ρομάνια.

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, πρόκειται να αυξηθούν οι κρατικοί φόροι επί των καυσίμων, κατά δύο λεπτά το λίτρο, με στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Παράλληλα, αναμένεται να επιτραπεί στους δήμους να ξοδέψουν τα χρήματα που έχουν στα ταμεία τους για την ανοικοδόμηση και την αρωγή των παραγωγικών δραστηριοτήτων, ξεπερνώντας τους περιορισμούς του «Εσωτερικού Συμφώνου Σταθερότητας».

Προς το παρόν, στις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, δεν πρόκειται να επιβληθεί η πληρωμή των προβλεπόμενων φόρων και η αναστολή της καταβολής τους θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τέλος κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι περιφέρειες του Ρέτζιο Εμίλια και του Ροβίγκο, ενώ, για τις 4 Ιουνίου, παράλληλα, κηρύχθηκε πανιταλικό πένθος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρά το σχετικό αίτημα που προβάλλεται από χιλιάδες πολίτες να ακυρωθεί η προγραμματισμένη στρατιωτική παρέλαση του ερχόμενου Σαββάτου και να καταβληθεί ο σχετικός προϋπολογισμός στους σεισμοπαθείς, η Προεδρία της Δημοκρατίας της Ρώμης προσανατολίζεται προς τη διοργάνωση μιας «λιτής και ουσιαστικής τελετής και σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Εμίλια Ρομάνια». Πριν περίπου δύο ώρες ανασύρθηκε νεκρός ακόμη ένας εργάτης που αγνοείτο στη Μεντόλα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του χθεσινού σεισμού είναι δεκαεπτά νεκροί.










zougla.gr