Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

«Οι Έλληνες διχάζονται για το πώς θα προχωρήσουν»



«Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα στην Ελλάδα δίνει μία απλή και δελεαστική εναλλακτική λύση: H χώρα να μην αποπληρώσει τις δεσμεύσεις της και παρόλα αυτά να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Wall Street Journal.




«Ο ηγέτης του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται ότι μπορεί να σταματήσει τη λιτότητα και να εξακολουθήσει να λαμβάνει τα χρήματα της διάσωσης», συνεχίζει. «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ένωση του ευρώ μπορεί να εξαρτάται από το πόσοι Έλληνες θα… πιστέψουν αυτή την ιδέα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απέναντί του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και προσπαθεί να κερδίσει πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου», γράφει η εφημερίδα κάνοντας λόγο για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα.

«Ο 37χρονος ηγέτης, πρώην κομμουνιστής λέει ότι οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις από Ευρώπη και ΔΝΤ είναι προσπάθειες να εκβιαστεί η Ελλάδα. Η Αγκέλα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν να μην τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να συνεχίσει η χώρα να είναι στο ευρώ. Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν οι Έλληνες διερωτώνται αν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό».