Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/12

Απεργία στα τουριστικά λεωφορεία εν μέσω του τριημέρου Αγ. Πνεύματος


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις τεσσάρων ημερών, αρχής γενομένης από τη νύχτα της Κυριακής, καλεί τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με αντικείμενο τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ).


«Ύστερα από μονομερή καταγγελία της Σ.Σ.Ε οδηγών Τουριστικών λεωφορείων από πλευράς των εργοδοτών (ΓΕΠΟΕΤ) στις 30-3-2012 ξεκίνησαν διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση σχεδίου ΣΣΕ 2012. Η πρόταση των ιδιοκτητών ήταν κατάργηση των βασικών μισθών, των περισσότερων επιδομάτων, του ωραρίου και του τρόπου χορήγησης των ρεπό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ.

«Η πρόταση είναι χειρότερη και από τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν από την εφαρμογή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 6/28.2.2012 για τη μετενέργεια των ΣΣΕ. Ύστερα από τρεις συναντήσεις με τη ΓΕΠΟΕΤ πιστέψαμε ότι ήρθαμε κοντά σε μια συμφωνία και ως ένδειξη καλής θέλησης τους δώσαμε υπογεγραμμένο σχέδιο ΣΣΕ από πλευράς μας, στο οποίο όχι μόνο δεν διεκδικούσαμε τίποτα, αλλά τους παραχωρούσαμε και κάποιες παροχές μας. Είμαστε, δε, διατεθειμένοι να υπογράψουμε και χρονική διάρκεια έως 3 έτη, διασφαλίζοντας έτσι εργασιακή ειρήνη στον χώρο των τουριστικών λεωφορείων» αναφέρει.





zougla.gr