Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/12

Από το delivery της γειτονιάς, στα σαλόνια του Facebook


Tο Αμερικάνικο Όνειρο παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο της 27χρονης συζύγου του ζάμπλουτου Mr. Facebook, Πρισίλα Τσαν .




Η πιο πλούσια νύφη στον κόσμο, μπορεί σήμερα να ζει σε μία έπαυλη αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως μεγάλωσε σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Βοστόνη, καθώς οι γονείς της – Ασιάτες μετανάστες στις ΗΠΑ – δούλευαν μέρα νύχτα για να τα βγάλουν πέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, ο πατέρας της Πρισίλα, κινεζο-βιετναμέζικης καταγωγής, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική τη δεκαετία του ’70, αφού είχε περάσει αρκετό καιρό σε καταυλισμό προσφύγων.

Μετά από καιρό, Ο Ντένις Τσαν κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να ανοίξει ένα μικρό delivery κινέζικο εστιατόριο, όπου δούλευε 18 ώρες την ημέρα, καθώς ήθελε η κόρη του να μεγαλώσει σωστά και να βιώσει το αμερικάνικο όνειρο.

Οι δάσκαλοι της Πρισίλα στο Quincy High School, δηλώνουν σήμερα πως η Τσαν ήταν ένα πανέξυπνο παιδί, το οποίο από τα 13 της είχε βάλει στόχο να μπει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με υποτροφία και να γίνει σπουδαίος επιστήμονας, ώστε να μην χρειαστεί να κάνει μια ταλαιπωρημένη ζωή σαν των γονιών της.

Ο καθηγητής της Πίτερ Σβάνσον, δήλωσε στη Daily Mail:

“Την πρώτη κιόλας μέρα των μαθημάτων η 13χρονη Πρισίλα ήρθε και με ρώτησε: Τί πρέπει να κάνω για να μπω στο Χάρβαρντ; Έμεινα έκπληκτος να την κοιτάζω. Ποτέ στη ζωή μου δεν μου είχε κάνει αυτή την ερώτηση ένα τόσο μικρό παιδί. Ήξερε τί ήθελε και εγώ της πρότεινα να μπει στην ομάδα του τένις γιατί ήξερα πως το Χάρβαρντ θα ζητούσε ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό της τέλειας μαθήτριας και προσωπικότητας”.

Ο 66χρονος φυσικός, αποκάλυψε ότι μεγάλη επιρροή στη ζωή της Πρισίλα ασκούσε η Κινέζα γιαγιά της, η οποία δεν μιλούσε λέξη αγγλικά.

“Η Πρισίλα διάβαζε απίστευτα πολύ και πήρε το απολυτήριο με τον υψηλότερο βαθμό του σχολείου. Μου έφερε για δώρο ένα κουπόνι δωρεάν γεύματος στο εστιατόριο των γονιών της για να με ευχαριστήσει”, δήλωσε ο καθηγητής και προσθέτει πως η μικρή μαθήτρια ήταν έτοιμη να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ένα ελκυστικό βιογραφικό εισαγωγής στο Χάρβαρντ. Και φυσικά τα κατάφερε.

“Επισκέφτηκα την Πρισίλα στην έπαυλη στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Ο Μαρκ καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας και δούλευε στον υπολογιστή του. ‘Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα’, μου είπε χαμογελώντας όταν συστηθήκαμε. Ο κόσμος πιστεύει ότι η κοπέλα είναι πολύ τυχερή που παντρεύτηκε έναν δισεκατομμυριούχο αλλά εκείνος ξέρει πως ουσιαστικά αυτός είναι ο τυχερός”, είπε με νόημα ο καθηγητής.

Η Πρισίλα σπούδασε βιολογία στο Χάρβαρντ, όπου γνώρισε τον μετέπειτα συνιδρυτή του Facebook στην ουρά για την τουαλέτα σε ένα πάρτι του 2003! Η πρώτη εντύπωση που είχε για τον Μαρκ ήταν “ένα από εκείνα τα σπασικλάκια που είναι στον κόσμο τους”.

Το πτυχίο της το πήρε μια εβδομάδα πριν τον ξαφνικό γάμο με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όλοι οι καλεσμένοι στην γαμήλια τελετή νόμιζαν πως η πρόσκληση που τους έγινε αφορούσε στο πάρτι αποφοίτησης της Πρισίλα! Κανείς δεν γνώριζε ότι το ζευγάρι θα παντρευόταν.

«Ξέρει ποια είναι είναι και τί ακριβώς θέλει. Μαζί με τον Μαρκ θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και είναι στην μοναδική θέση να έχουν τον τρόπο να το κάνουν αυτό», λέει με νόημα ο πρώην καθηγητής της στο φτωχικό δημόσιο γυμνάσιο της Βοστώνης.

Πηγή: radar.gr