Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/6/12

Σοκάρουν οι μαρτυρίες 35χρονης που έπεσε θύμα των απαγωγέων-εκβιαστών


Σοκαριστική είναι η κατάθεση της 35χρονης που έπεσε θύμα των εκβιαστών οι οποίοι τον τελευταίο καιρό προέβαιναν σε απαγωγές χρυσοχόων και εν συνεχεία ζητούσαν λύτρα.

«Προσπάθησαν να απαγάγουν το επτάχρονο παιδί μου και τους ικέτευσα να πάρουν εμένα. Με κράτησαν για περισσότερες από εικοσιπέντε ημέρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο το είχαν καλύψει με κουκούλα, και μου επέτρεπαν μόνο τις σωματικές μου ανάγκες. Βρισκόμουν σε αθλία κατάσταση, άπλυτη, βρώμικη, με τα ίδια ρούχα για πολλές εβδομάδες, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Αρχικά ζητούσαν 3.000.000 ευρώ και 30 κιλά χρυσού, για να με αφήσουν. Δεν ήξερα αν θα βγω ζωντανή....», κατέθεσε μεταξύ άλλων η 35χρονη.

Το θύμα, απήχθη στις 25 Μαΐου 2012, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της μαζί με τους δύο γιους της, ηλικίας επτά και τεσσάρων ετών.

Οι δράστες φέρονται να προσπάθησαν να αρπάξουν τον επτάχρονο υιό της, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε και ζήτησε να κρατήσουν την ίδια.

Στη συνέχεια την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, της φόρεσαν κουκούλα και τηλεφώνησαν στον σύζυγό της, από τον οποίο ζήτησαν αρχικά το ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Ακολούθησαν περίπου δέκα τηλεφωνικές επικοινωνίες των απαγωγέων με τον σύζυγο της απαχθείσας και τελικά αφέθηκε ελεύθερη -στις 19 Ιουνίου 2012- με καταβολή 346.500 ευρώ σε μετρητά.

Αφού έλαβαν τα χρήματα, την εγκατέλειψαν στην περιοχή των Μεγάρων. Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, σε αγροτική κατοικία, οι απαγωγής την είχαν δεμένη, αποκομμένη από κάθε είδους επικοινωνία από τον «έξω κόσμο» και τον περισσότερο καιρό βρισκόταν εντός αυτοκινήτου στην αυλή του σπιτιού.








zougla.gr