Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/12

«Δεν πρέπει να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»


Η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει οπωσδήποτε τα δημόσια οικονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρκέστηκε στο να απαντήσει ότι θα γίνουν οπωσδήποτε διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών.
Πάντως σημείωσε ότι η λύση για την Ισπανία και την Ιταλία σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα εκτός αν η χώρα μας βρεθεί σε ανάλογη θέση με εκείνη των δύο κρατών.

Συγκεκριμένα εξήγησε ότι η ιδιαιτερότητα των πτυχών του προγράμματος που αποφασίστηκε για την Ισπανία και την Ιταλία διαφοροποιείται από την Ελλάδα η οποία είναι μια χώρα που έχει ενταχθεί σε μνημόνιο ενώ οι άλλες δύο χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση.








zougla.gr