Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/12

Σύλληψη για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στη Θήρα


Συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, στο λιμενίσκο «ΠΟΡΙ» νήσου Θήρας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, έξι αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση αδασμολόγητων τσιγάρων. Συγκεκριμένα σε Φ/Γ οχήματα που βρέθηκαν σταθμευμένα σε παρακείμενο χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 520 κούτες τσιγάρων (5.200.000 τσιγάρα) προέλευσης Κίνας. Επίσης, στην ίδια περιοχή βρέθηκε και κατασχέθηκε το Τ/Χ «ΑΣΤΡΑΠΗ» Τ.Π. 2367 - ΣΤ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην παραλαβή τσιγάρων από άγνωστο μέχρι στιγμής πλοίο και στη μεταφορά τους στο λιμενίσκο «ΠΟΡΙ».

Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης δύο ημεδαποί, οι οποίοι αναζητούνται μαζί με τους κατόχους των Φ/Γ οχημάτων και του ταχυπλόου σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, τα Φ/Γ οχήματα και το ταχύπλοο σκάφος.
Από το Τελωνείο Θήρας εκτιμάται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι που αναλογούν, προσδιορίζονται στο ποσό των 826.071,96 ευρώ.





zougla.gr