Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/7/12

Μπαράζ βανδαλισμών σε σχολεία


Έξαρση εμφανίζει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο διαρρήξεων και βανδαλισμών σε σχολικά συγκροτήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δύο ημέρες μετά τις καταστροφές σε δύο σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στόχος έγινε και σχολικό συγκρότημα στη Μενεμένη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως της περιοχής Αγίου Νεκταρίου.

Άγνωστοι που εισέβαλαν στο χώρο προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό καταστρέφοντας δεκατρία παράθυρα. Επίσης σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τη διεύθυνση του σχολείου οι εισβολείς έκλεψαν την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου, τις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, δύο σειρές κάγκελα, 52 παράθυρα αλουμινίου, καθώς και υλικά από την αποθήκη και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα. Και όλα αυτά, την ώρα που εντός του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου βρίσκονται το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα ασφαλείας της Μενεμένης.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου σημείωσε ότι το φαινόμενο των κλοπών και των διαρρήξεων είναι μόνιμο, καθώς, όπως ανέφερε, και πρόσφατα άγνωστοι αποξήλωσαν καλοριφέρ και έκλεψαν χαλκό από το νηπιαγωγείο της περιοχής, ενώ το χειμώνα έκλεψαν πετρέλαιο από τη δεξαμενή καυσίμων.




zougla.gr