Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/12

Ζητούν αυξημένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία


Η Γαλλία και η Βρετανία εξέδωσαν την Πέμπτη κοινή ανακοίνωση έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό λαό, καθώς αναμένεται επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στη Συρία, ως αποτέλεσμα της 18μηνης σύγκρουσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς και ο βρετανός ομόλογός του, Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσαν στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ότι οι δύο χώρες έχουν «συγκλίνουσες και ταυτόσημες ιδέες», ώστε να βοηθηθεί ο συριακός λαός.

«Προετοιμάζουμε το έδαφος για την άμεση λήψη μέτρων, για την ενίσχυση του συριακού λαού στη μετά-Άσαντ περίοδο» είπε ο Φαμπιούς, προβλέποντας ότι πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ «θα πέσει» από την εξουσία.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, συζήτησαν κοινές πρωτοβουλίες που αφορούν την ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και τη δίωξη των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκαν από την κυβέρνηση Άσαντ.

Στις πρωτοβουλίες θα μπορούσε να περιλαμβάνεται μια ουδέτερη ζώνη, καθώς και η συμμετοχή των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για την παροχή αρωγής προς τους Σύρους.

«Δεν αποκλείεται τίποτα σχετικά με αυτό θέμα», είπε ο Χέιγκ

Ο Φαμπιούς θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συζήτησης σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.








zougla.gr