Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/12

Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΚΕΔΕ


Nα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της αποφάσισε η ΚΕΔΕ, προχωρώντας σε νέο διήμερο κλείσιμο των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, παράλληλα, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα, θα επιδιωχθούν συναντήσεις και με τον υπουργό Οικονομικών και το προεδρείο της Βουλής.

Οι περισσότεροι από τους δημάρχους που πήραν το λόγο στη συνέλευση τόνισαν πως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ούτε και από τα 35 εκατ. ευρώ που εκταμίευσε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν από το σημερινό έκτακτο συνέδριο.

Η ΚΕΔΕ έθεσε ως «κόκκινη» γραμμή τα 2,7 δισ. ευρώ (2,4 δισ. του προϋπολογισμού και τα μη εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατομμύρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη), αλλά και τη νέα μείωση των ΚΑΠ κατά 30%.

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους δήμους, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.




zougla.gr