Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/12

Στρατιώτης του ΝΑΤΟ νεκρός σε επίθεση στο Αφγανιστάν


 Στρατιώτης του ΝΑΤΟ νεκρός σε επίθεση στο Αφγανιστάν

  • 0
     


 
Ένας στρατιώτης της Isaf, της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας σε μια κατά τα φαινόμενα εκ των έσω επίθεση, η οποία επίσης προκάλεσε θύματα στις τάξεις του αφγανικού στρατού, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής δύναμη αρωγής στο Αφγανιστάν.
  Ένας πολίτης που εργαζόταν για την Isaf βρέθηκε επίσης νεκρός στο περιστατικό αυτό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης.
ΤΟ ΝΑΤΟ εκτιμά ότι το 25% των εκ των έσω επιθέσεων οφείλεται στην εισχώρηση ανταρτών στις τάξεις των αφγανικών δυνάμεων. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι απώλειες που έχουν σχέση με πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των ξένων και αφγανών ενστόλων ή οφείλονται σε προσωπικές διαφορές.
Αν η επίθεση αυτή επιβεβαιωθεί, 52 στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ θα έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν το 2012 σε εκ των έσω επιθέσεις αφγανών ενστόλων. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει βαθύ ρήγμα εμπιστοσύνης μεταξύ του ΝΑΤΟ και των αφγανών συμμάχων του.
Τα περιστατικά αυτά επιδεινώνουν δραματικά το κλίμα την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των 112.600 ξένων στρατιωτών οι οποίοι βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν θα επιστρέψουν στις χώρες τους μέχρι τα τέλη του 2014. Η αστυνομία και ο στρατός του Αφγανιστάν σε ένα κρίσιμο στάδιο της εκπαίδευσής τους θα αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας.