Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/9/12

Αυξάνονται οι mobile χρήστες στο Facebook


image617 Αυξάνονται οι mobile χρήστες στο Facebook

  • 0
     


 
Νέα δεδομένα από την εταιρεία αναλύσεων ComScore φανερώνει πως η τάση των χρηστών του Facebook παραμένει η ίδια. Οι χρήστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο από τις φορητές συσκευές τους, smartphones ή tablets ενώ η χρήση μέσω υπολογιστών σημειώνει πτώση. 


 Σύμφωνα με σημείωμα του αναλυτή Heather Bellini της Goldman Sachs, τα δεδομένα της ComScore δείχνουν πως η χρήση του κοινωνικού δικτύου ανεξαρτήτως μέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά 4% , ενώ ο μέσος αριθμός επισκεπτών αυξήθηκε κατά 6%, με το Facebook να δέχεται πάνω από 52 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα. Ο μέσος όρος παραμονής των χρηστών σημείωσε επίσης αύξηση 3%, με κάθε επισκέπτη να ξοδεύει στο κοινωνικό δίκτυο κατά μέσο όρο 517 λεπτά το μήνα.
Αν διαχωρίσουμε όμως τους επισκέπτες του Facebook από κινητές πλατφόρμες και υπολογιστές, όλα δείχνουν πως η χρήση του κοινωνικού δικτύου μέσω υπολογιστών εξακολουθεί να σημειώνει πτώση. Σε σύγκριση με τα ποσοστά του Ιουλίου, η χρήση από υπολογιστές σημειώσε πτώση 13%, αφού είχε σημειώσει ανεπαίσθητη άνοδο της τάξης του 1% τον Αύγουστο. Οι κινητές πλατφόρμες αυξήθηκαν 5 μονάδες, από 38% τον Ιούλιο στο 43% και όπως όλα δείχνουν σύντομα μπορεί να ξεπεράσουν τους υπολογιστές.
Στην συνολική επισκεψιμότητα του το Facebook σημείωσε άνοδο 9% από πέρσι τον Σεπτέμβριο αλλά πτώση 2% από τον Αύγουστο ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και με τον χρόνο που παραμένουν συνδεδεμένοι οι χρήστες: αυξήθηκε 2% από πέρσι αλλά μειώθηκε 5% από τον προηγούμενο μήνα.