Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Ο 93χρονος που θέλει να ρίχνει «τις σέξι 70άρες»


 Ο 93χρονος που θέλει να ρίχνει «τις σέξι 70άρες»

  • 0
     


 
Στα 93 του, ο Charles Eugster παραμένει ένας σεβάσμιος κύριος με το ωραίο του κουστούμι. Αλλά νιώθει εξίσου καλά και με τη φόρμα του γυμναστηρίου, που φορά από κάτω, έτοιμος να το ρίξει στη δράση. 
  Διότι ο πρώην οδοντίατρος Charles άρχισε πριν από έξι χρόνια, στα 87 του, το bodybuilding και μάλιστα με στόχο: «Να κάνω τα κεφάλια των σέξι νεαρών γυναικών στα 70 να γυρνούν στην παραλία», λέει!
Απογοητευμένος καθώς έπαιρνε βάρος, ο Eugster επισκέφθηκε ένα bodybuilding club και αποφάσισε να προσλάβει έναν πρώην Mr Universe για να τον ξαναβάλει σε φόρμα.
Προπονείται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, μερικές φορές για δύο ώρες συνεχόμενες, ενώ το πρόγραμμά του ποικίλει ανάλογα με τους στόχους του. Κάποιες φορές κάνει σετ με βάρη για να χτίσει τους μύες του, κάποιες φορές κολυμπά.
Και η προσπάθειά του φαίνεται να αποδίδει καθώς στο τελευταίο πρωτάθλημα κατάφερε μεταξύ άλλων 50 push-ups και 48 κοιλιακούς, την κάθε άσκηση μέσα σε 45 δευτερόλεπτα.
Όσο για την απόφασή του να ασκηθεί σε αυτή την ηλικία, λέει: «Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να το κάνει. Αλλά προφανώς είναι σαν να αλλάζεις το παλιό σου αυτοκίνητο για ένα καινούριο. Αν φρόντιζες το παλιό σου αυτοκίνητο, δεν θα σου κοστίσει και τόσο. Αλλά αν το είχες εγκαταλείψει, η αλλαγή θα σου κοστίσει πολύ».