Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/10/12

Δεύτερο σκάνδαλο «καίει» το BBC


 Δεύτερο σκάνδαλο «καίει» το BBC

  • 0
     


 
Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών έχει μπει η αυτοκτονία ενός δημοσιογράφου του BBC ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου. 
  Το BBC μάλιστα έχει ζητήσει να διερευνηθεί η υπόθεση για να δει κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Russell Joslin ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αστυνομία του Warwickshire δήλωσε ότι θα βοηθήσει τον ιατροδικαστή στην έρευνα για το θάνατο του Joslin. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι Joslin πέθανε από ασφυξία στις 22 Οκτωβρίου, όταν κατάπιε μια πλαστική σακούλα στην ψυχιατρική κλινική στην οποία νοσηλευόταν.
Η οικογένεια του Joslin κατηγορεί το BBC ότι αψήφησε τις καταγγελίες του θανόντος και ότι η ιστορία αυτή τον αρρώστησε.  Μάλιστα σε ένα κείμενό του που είχε στείλει σε φίλο του στις 5 Οκτωβρίου έγραφε: «Έχω αλλάξει από τότε που αρρώστησα και κατηγορώ το BBC για αυτό. Σιχαίνομαι το BBC, την όλη νοοτροπία που επικρατεί».
Οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν το δεύτερο χτύπημα για το BBC μετά το σκάνδαλο με τον Jimmy Savile, τον πρώην διάσημο τηλεοπτικό παρουσιαστή που κατηγορείται για εκατοντάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις, στις οποίες η διεύθυνση του δικτύου υπάρχουν υποψίες ότι έκλεισε τα μάτια. Ο Jimmy Savile, πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών και φέρεται να κακοποίησε δεκάδες παιδιά στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε βάρος του.